Hydroxid sodný sa zatiaľ z cisterny havarovaného kamiónu neprečerpal

23.11.2010 Celý región

Vranov nad Topľou 23. novembra (TASR) - Cesta číslo I/18 v smere z Vranova nad Topľou na Prešov je v súčasnosti kvôli odstraňovaniu následkov pondelňajšej (22.11. ) nehody poľského kamióna neprejazdná v oboch smeroch.
Vo Vranove nad Topľou dnes dopoludnia preto zasadal krízový štáb. \"Predpoludním sme vyhlásili mimoriadnu situáciu pre obce Čaklov, Nižný Kručov a Komárany pre obavy, že by mohlo dôjsť pri dvíhaní cisterny v smere vetra k ohrozeniu obyvateľstva, \" informovala TASR prednostka Obvodného úradu vo Vranove nad Topľou Mária Jakubová.
\"Na mieste dnes zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prešova, Vranova a Záchrannej brigády z Humenného, ktorí podkopali cisternu, upevnili zdvíhacie pásy a zabezpečili miesto nehody kvôli možnému vzniku požiaru, \" priblížil Róbert Durkáč z Krajského riaditeľstva HaZZ.
Cisternu prevrátenú na bok sa pomocou ťažkej techniky podarilo vytiahnuť na cestu asi o 18.30 h. \"Následne bude prebiehať jej otočenie na kolesá, potom sa bude prečerpávať nebezpečná látka do ďalšej cisterny, \" povedal Durkáč.
Na mieste nehody sú prítomné vozidla ČESMAD-u Slovakia, dva žeriavy a vozidlo Rýchlej zdravotnej pomoci.
 

Vyberte región